Koenzim Q10

Koenzim Q 10 – Eliksir, vitalnosti, mladosti i ljepote

adminmaxima Comments 0 14/01/2019

Koenzim Q10 je prirodni sastojak svakog ljudskog organizma i nalazi se svakoj ćeliji i tkivu.

Kao takav, uključen je u veliki broj bioloških funkcija, uključijući i one koje proizvode energiju i neutrališu slobodne radikale čineći ćelije unutar tijela zdravijim.

Koenzim Q10 sa godinama opada

Mlad organizam ima sposobnost da proizvede velike količine koenzima Q10. Međutim, različiti faktori poput starenja i stresa mogu smanjiti njegov nivo. Kao rezultat toga, sposobnost ćelija da se regenerišu, počinje naglo da pada.

Kada je pad koenzima Q10 u korelaciji sa procesom starenja, onda se to smatra jednim od najpreciznijih biomarkera da naše tijelo, hteli mi to ili ne, stari.

Apoteke u Podgorici Maxima vam ukazuju na benefiti koje donosi redovna upotreba koenzima Q10.

Koenzim Q10 proizvodi energiju u vašem tijelu

Postoji nekoliko značajnih uloga koje koenzim Q10 ima u tijelu. On je zaslužan za mnoge hemijske reakcije, u stvari proizvodi 96%energije u našem tijelu. Bez ovakve vrste biohemijskih reakcija, nase ćelije ne bi mogle da se dijele i rastu.

Vitamini i minerali

Veliki broj ljekara smatra da koenzim Q10 pomaže kako u liječenju pojedinih oboljenja, tako i u mršavljenju. Već sada postoje dokazi da se može koristiti za liječenje Parkinsonove bolesti, bolesti srca, nekih vrsta kancera, visokog krvnog pritiska I mnogih drugih bolesti.

Koenzim Q10 i njega kože, kose i noktiju

Pored svih svojih blagodeti koenzim Q10 igra bitnu ulogu kada je njega kože u pitanju.

Menopauza se vezuje za proces starenja i sa njom dolazi do opadanja nivoa koenzima Q10 u organizmu. Istraživanja su pokazala, da žene preko 30 godine starosti, imaju koenzim Q10 ispod optimalnog nivoa. To kao posledicu ima smetnje u sposobnsti da koža proizvodi kolagen i elastin. Kolagen zapravo čuva ljepotu kože, dok joj elastin daje fleksibilnost. Gubitak kolagena i elastina čini kožu starijom i utiče na pojavu bora.

Enzim Q10 kao snažan antioksidant

Koenzim Q10 je snažan antioksidant, on u tijelu neutralize slobodne radikale, koji su jedan od osnovnih razloga starenja.

Blistava koža lica

Koristeći anti age kreme koje sadrže koenzim Q10 možete usporiti proces starenja. Koenzim prodire duboko u kožu hraneći je i obezebjeđujući antioksidante koji zapravo stvaraju kolagen i elastin neophodan vašoj koži.

Koenzim Q10 pomaže u mršavljenju

Nedostatak koenzima Q10 uzrokuje ne samo promjene na koži veći i na vašem tijelu. Masne naslage i celulit će njegovom upotrebom polako početi da se tope. Naime, pomaže u ubrzavanju metabolizma i na taj način doprinsi i gubitku viška kilograma.

Istraživanja su čak pokazala da nedovoljna količina koenzima Q10 utiče na pojavu gojaznosti!

Apoteke Maxima nude proizvode koji će doprinjeti očuvanje vašeg zdravlja, vitalnosti i ljepote. Pored lijepe kože, kose i noktiji cijeli organizam će osjetiti promjenu. Nivo energije će vam porasti, metabolizam će se ubrzati a suvišni kilogrami će nestati.

Redovnom upotrebom, koenzim Q10 postaće glavni saveznik u očuvanju vašeg zdravlja i ljepote.

0 Comments

Оставите одговор