Doppel Herz | Kompleks za kosti i mišiće 30 tableta

Kompleks sa kalcijumom 420mg, magnezijumom 210mg i vitaminom D3, 30 tableta

Cijena je sklona promjenama, provjeriti na telefon 069 312 400 tačnu cijenu prije narudzbe!

8.20
Qty :

Description

2- fazna depo tableta Doppelherz®-a sadrži specijalnu kombinaciju 210 mg magnezijuma i 420 mg kalcijuma kao i 3 dodatna hranljiva sastojka, koji su veoma važni za kosti, nerve, mišice i srce.
U današnje vreme tokom ishrane često ne unosimo dovoljno magnezijuma i kalcijuma. Samo 1 tableta Doppelherz®-a u kombinaciji sa zdravom ishranom zadovoljava dnevnu potrebu organizma za ova dva važna minerala.
Dvo-fazni sistem Doppelherz®-a je specijalno razvijena formula koja podrazumeva dva različita sloja tablete i na taj način omogućuje i brzo i sporo oslobađanje hranljivih sastojaka.
U prvoj fazi u telo se odmah oslobađaju kalcijum i vitamin D3, dok u drugoj fazi tableta postepeno oslobađa magnezijum i bakar koje telo koristi tokom celog dana.
Kalcijum je veoma važan za formiranje i gustinu kostiju.
Vitamin D3 reguliše unos kalcijuma i pomaže njegovu absorpciju unutar kostiju, i zato ova dva sastojka igraju veoma važnu ulogu u metabolizmu kostiju.
Adekvatan unos magnezijuma je bitan za energetski metabolizam telesnih ćelija zato što je magnezijum važan u aktiviranju enzima koji su uključeni energetske procese poput nervnih i mišićnih aktivnosti. Magnezijum je potreban u mišićnim kontrakcijama i u prenošenju signala od kraja nerava
do mišica, ali je takođe neophodan i srcu.
Element u tragovima bakar neophodan je za formiranje kolagena.
Mangan doprinosi održavanju kostiju i zaštiti ćelija tela od oksidativnih oštećenja.

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Related products