Geladrink | Forte HYAL

Jedini kompleksan preparat za dubinsku regeneraciju oštećene hrskavice, koji u svom sastavu ima kolagene peptide (“armaturu hrskavice”) i glukozamin i hondroitin sulfat koji se ugrađuju u kolagenu strukturu i zajedno doprinose ne samo obnavljanju oštećene hrskavice, nego zaštiti kompletnog zglobnog sistema. Namenjen je pacijentima sa oštećenjem hrskavice, bilo da je ono nastalo kao posledica
upalnog procesa, povrede ili starosti.

55.50
Qty :

Description

  • Za zaštitu i kompletnu regeneraciju hrskavica, ligamenata, tetiva kao i mekog tkiva u organizmu.
  • Kod osteoartroze gde se pojavljuje osetljivost na promene vremena.
  • Kod ukočenosti zglobova na početku kretanja.
  • Kod noćnih bolova za vreme mirovanja.
  • Kod bolova nastalih većim opterećenjem organizma.

 

Hijaluronska kiselina je supstanca ljudskog organizma, koja se nalazi u velikim količinama u sinovijalnoj tečnosti (sebum) i koži, vezuje za sebe vodu, to oko 1000 puta više vode u odnosu na svoju težinu, utiče na svojstva zglobne tečnosti i hidrataciju vezivnog tkiva – hrskavice.

Kolageni peptidi su prirodne supstance koje stimulišu proizvodnju mladog zglobnog i koštanog kolagena, a zajedno sa glukozamin i hondroitin sulfatom, MSM-om, Bosvelinom, vitaminima C, E, selenom i manganom povoljno utiču na ishranu i obnavljanje oštećene hrskavice, olakšavaju kretanje i poboljšavaju kvalitet života. Predstavljaju osnovni gradivni element hrskavice – armaturu hrskavice za koju se vezuju sve ostale navedene supstance koje ulaze u njen sastav.

Glukozamin sulfat – doprinosi formiranju i obnavljanju hrskavice. On stimuliše ugradnju sumpora u hrskavice i sinovijalnu tečnost.
Hondroitin sulfat – ulazi u sastav hrskavice i vezivnog tkiva u zglobovima. Hondroitin doprinosi očuvanju hrskavice tako što apsorbuje vodu u vezivno tkivo. Blokira enzime koji raz-građuju hrskavicu, a takođe, predstavlja i materijal za izgradnju nove hrskavice. MSM-metilsulfonilmetan – je organski oblik sumpora koji je četvrti najvažniji mineral u ljudskom telu prisutan u svim ćelijama. MSM pomaže kod zapaljenja zglobova, poboljšava njihovu fleksibilnost i reaktivira proizvodnju kolagena. On je direktna pomoć organizmu prilikom oblikovanja novog tkiva zgloba i mišića dok istovremeno smanjuje zapaljinske reakcije koje doprinose oticanju i krutosti. On se takođe ponaša kao prirodni analgetik. Pomaže oporavku mišića posle vežbanja, povreda i operacija. Spada u adaptogene supstance jer omogućava organizmu brži oporavak od stresa. Bosvelin, ekstrakt kore tamjanovog drveta, deluje protiv bolova, otoka i olakšava kretanje. Vitamini C, E, Selen, Bakar i Mangan deluju kao antioksidanti – štite organizam od štetnih materija i pomažu ishrani hrskavice

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Related products