Преглед корпе “Aparat za mjerenje pritiska manžetna Tensoval Comfort” је додат у вашу корпу.

SUGRBAG rashladne TORBICE za insulin

Sugrbag rashladne torbice su dizajnirane tako da postižu i održavaju do 50 sati temperaturu optimalnu za čuvanje insulina (temperaturu od 18 °C – 26 °C), čak i u situacijama kada je spoljna temperatura konstantno oko 38 °C. Sistem se zasniva na hlađenju putem isparavanja, pa ga je moguće lako, bezbedno „dopuniti“ kad god to korisniku odgovora, jednostavnim potapanjem uloška u vodu na par minuta.

Cijena je sklona promjenama, provjeriti na telefon 069 312 400 tačnu cijenu prije narudzbe!

36.70
Qty :

Description

Sugrbag rashladne torbice su dizajnirane tako da postižu i održavaju do 50 sati temperaturu optimalnu za čuvanje insulina (temperaturu od 18 °C – 26 °C), čak i u situacijama kada je spoljna temperatura konstantno oko 38 °C. Sistem se zasniva na hlađenju putem isparavanja, pa ga je moguće lako, bezbedno „dopuniti“ kad god to korisniku odgovora, jednostavnim potapanjem uloška u vodu na par minuta.

Sastav

Svaka Sugrbag rashladna torbica se sastoji od spoljnog vodootpornog dijela i unutrašnjeg dijela koji u sebi sadrži netoksične i nezapaljive kristale.

Način upotrebe

Način upotrebe Sugrbag rashladne torbice je vrlo jednostavan:

1.Unutrašnji dio Sugrbag rashladne torbice potopiti u vodu najmanje  5-10 minuta. Ukoliko se torbice drže potopljene duže, može se absorbovati značajno veća količina vode. Ukoliko se to desi potrebno je proizvod ostaviti da se osuši prirodnim putem, sve dok se ne vrati u stanje u kom je moguće koristiti ga.

 

2.Dok se natapa vodom, poželjno je nježnim pokretima rasporediti kristale ravnomjerno po torbici. Gel koji se formira natapanjem kristala treba da popuni pregrade torbice, ali ne bi trebao da se raširi/nabubri do te mjere da pregrade torbice postanu jako tvrde.

 

3.Nakon natapanja, ostavite torbicu oko 15-30 minuta kako bi formirani gel upio tečnost koja se nalazi u samom materijalu. Za očekivati je da nakon vađenja torbice iz tečnosti gel nastavi da se širi, još neko vrijeme.

4.Na kraju nježno, suvim peškirom ili ubrusom posušiti unutrašnji dio torbice i smjestiti ga u spoljnji, vodotporni dio.

Ukoliko se Sugrbag rashladne torbice stalno koriste, trebalo bi ih potopiti kada primetite da se količina gela smanjila i počela vraćati u kristalno stanje (kristali se mogu osjetiti pod rukom).

 

AKTIVIRANE TORBICE NE DRŽITE U HERMETIČKI ZATVORENIM I/ILI VODOTPORNIM POSUDAMA.

 

S obzirom na to da se sistem hlađenja Sugrbag rashladnih torbica bazira na isparavanju tečnosti, potrebno je da se Sugrbag rashladnih torbica nalazi u kontaktu sa vazduhom, tj. ne treba da je stavljate u hermetički zatvorene ili vodootporne posude. Zahvaljujući materijalima od kojih je napravljena Sugrbag rashladna torbica je pogdna za nošenje u ručnim tašnama, džepovima odeće i sl.

 

Sugrbag rashladne torbice NE STAVLJATI u frižider i / ili zamrzivač zbog rizika od oštećenja materijala od kojih je napravljena.

 

Čuvanje i čišćenje

 

Kada nije u upotrebi izvadite unutrašnji dio torbice iz spoljašnjeg dijela i ostavite da se u potpunosti osuši, tako da se gel vrati u kristalno stanje. Kako bi se kristali razdvojili, povremeno tokom sušenja torbicu protresite.

 

Napomena: period sušenja može da traje 2-4 nedelje u zavisnosti od klimatskih uslova. Da bi ubrzali proces sušenja Sugrbag rashladnih torbica se može staviti na npr. radijator, okačiti na štrik za sušenje veša, ostaviti izloženu direktnom suncu, naravno uz povremeno protresanje. NE STAVLJATI u mašinu za sušenje veša. Potpuno suvu Sugrbag rashladnu torbicu ostavite na neko suvo mesto do sledeće upotrebe.

 

Spoljašnji dio Sugrbag rashladne torbice se može prati toplom vodom i blagim deterdžentom. Unutrašnji dio Frio torbice se može prati upotrebom neke meke četke i sapunice blagog deterdženta. Nakon što ste ga isčetkali, možete ga isprati ispod mlaza tekuće vode, a da se pri tome neće oštetiti kristalno punjenje. U istu svrhu mogu se koristiti i antibakterijska sredstva za čišćenje u spreju ili antibakterijske maramice za djecu ili za upotrebu u kuhinji.

 

Dodatne informacije

 

Ukoliko se Sugrbag rashladne futrole koriste na opisan način biće od koristi duži vremenski period. Proizvođačka garancija na proizvod je 12 meseci. Na rok upotrebe bitno utiču klimatski uslovi kao i učestalost upotrebe. Vremenom zbog „starenja“ materijala, dužina potapanja potrebna da se postigne željeni efekat može biti duža. U trenutku kada pri potapanju kristali ne prelaze u gel stanje, potrebno je nabaviti novu Sugrbag rashladnu torbicu.

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Related products