Ulje crnog kumina 250 ml

Hladno cedjeno.
Neto: 250ml
Staklena ambalaža sa dozatorom.
Latin: Nigella sativa

PDV je uračunat u cijenu proizvoda.

Šifra artikla:2323

Cijena je sklona promjenama, provjeriti na telefon 069 312 400 tačnu cijenu prije narudzbe!

23.70
Qty :

Description

Jedno od najcenjenijih ulja širom sveta i u svim kulturama. Dokazano snižava visok krvni pritisak, poboljšava cirkulaciju, i snižava nivo holesterola i nivo šećera u krvi. Sjajno protiv polenskih alergija. Obnavlja ćelije nekon hemioterapije. Efikasna alternativa insulinu.

Ulje crnog kumina koristi se od davnih vremena kao začinsko ulje, u medicinske svrhe i kao dodatak ishrani.
U 2003, doktori u Saudijskoj Arabiji pokušali su da definišu farmakološka i toksikološka svojstva ulja crnog kumina. Oni su uspeli da dokažu da ulje crnog kumina snižava visok krvni pritisak, poboljšava cirkulaciju i snižava nivo holesterola i nivo šecera u krvi. Oni su utvrdili da je jedan od aktivnih sastojaka ulja crnog kumina Thymoquinon i ustanovili su da seme i ulje imaju antiinflamatorno, antialergijsko, analgetičko i antimikrobno delovanje.
Na Univerzitetu Misisipi Medicinskom centru u 2007, naučnici su istraživali efekte thymoquinona (ekstrahovanog iz semena crnog kumina) na kancerogene ćelije u crevima. Oni su pokazali da thymoquinon uništava ćelije kancera tako što utiče na funkcije metabolizma ćelija raka. Oni su zaključili da prirodni sastojci, kao što je ulje crnog kumina mogu puno pomoći u tretmanima kancera creva bez sporednih efekata i oštećenja zdravih ćelija.
Studije drugih zemalja su pokazale da ekstrakt semena crnog kumina može biti bezbedna i efikasna alternativa insulinu u tretmanu dijabetesa.
Isceliteljske moći crnog kumina mogu da se primene i na bubrege. Zabeleženo je da ulje crnog kumina održava aktivne bubrege i sprečava starenje istih.
Ulje crnog kumina je neverovatno dobar detoksikator.

Naučno je dokazano da ulje crnog kumina:

 

  • pomaže kod diabetesa
  • obnavlja zdrave ćelije nakon hemioterapije od 50-82%
  • odlično protiv polenskih alergija
  • pospešuje porast ćelije koštane srži za 250%
  • uklanja nagomilane toksine (detoksikator)
  • koristi se protiv vitiliga
  • otklanja bolesti kože (npr. neurodermitis, ekcemi), razne alergije, visoki krvni pritisak, astma, bronhitis, hemoroidi, prehlade i kašalj, glavobolje, žuč, otežana koncentracija, hronična pospanost (CFS=chronic fatigue syndrome), impotencija, pomaže kod bolova u zglobovima, akne…
  • Crni kumin u tolikoj meri stabilizuje imuni sistem da je on nakon toga u stanju da se odbrani ili izleči sam od mnogih bolesti
  • Onda dolazi razumljivo što je narodno ime u arapskim zemljama za ovo seme bilo „seme blagosiljanja“.

 

Generalno način primene: 1 kafena kašičica, 2 puta dnevno za prevenciju i 1 kafena kašičica, 3 puta dnevno za oboljenja.

Uz kupljeni proizvod dobija se uputstvo za upotrebu ulja crnog kumina protiv:
akni, astme i kašlja, prehlade i gripa, letargije, nervne napetosti, boljeg tena, umornih mišića, bolova u ledjima, artritisa, visokog krvnog pritiska, modrica, reuzmatizma, dijareje, gubitka kose, glavobolja, bolova u uhu i želucu, crevnih parazita, kolika i sinusitisa.

Additional information

Brendovi

Probotanic

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Related products