Strije

Pobijedite strije pomoću najboljih preparata

adminmaxima Comments 0 26/07/2019

Strije su čest problem ljudi širom svijeta.
Brz način života, loša i neredovna ishrana, nedovoljna fizička aktivnost, samo su neki od uzroka koji dovode do zdravstvenih i estetskih problema. Najčešći su masne naslage na stomaku i celulit.
Međutim, u ljetnjim mjesecima dolazi do izražaja još jedna pojava koja kvari ljepotu našeg tijela i zadaje nam glavobolju na plaži. U pitanju su strije.
Iako se o njima danas često govori, one nisu problem savremenog doba. Još su žene u antičko doba koristile maslinovo ulje kako bi spriječile pojavu strija u trudnoći. Dok je u Etiopiji i Somaliji u tu svrhu korišćen tamjan.
Takođe, strije nisu samo rezervisane za žene. Podjednako podagađaju oba pola, bez obzira na godine starosti. Procjenjuje se da više od 70 odsto žena i oko 50 odsto muškaraca muči muku sa strijama. Najčešće se javljaju na stomaku, zadnjici, butinama, grudima i rukama.
S obzirom na veliku rasprostranjenost apoteke Maxima vam otkrivaju kako da ih pobijedite.

Strije nisu zdravstveni, već prije svega estetski problem

Strije su, zapravo, oštećenje vezivnog tkiva koje nastaje uslijed prebrzog rastezanja kože. Tada, kolagen koji utiče na elastičnost kože, slabi čime je narušena njegova funkcija. Pa na mjestu kidanja vezivnog tkiva koža više nije čvrsta i zategnuta. Kao posljedica rastezanja u dermisu (srednjem sloju kože) formiraju se ožiljci, tj. strije.

Strije
Javljaju u vidu paralelnih bijelih i crvenih linija. U početku su crvene ili ljubičaste boje, u zavisnosti od tena. Pri dodiru djeluju poput blage neravnine ili ispupčenja na koži sa jasno izraženim krvim sudovima. Ponekad, u ovoj fazi strije mogu da svrbe ili bole.
Vremenom, postaju ravnije i uže, jer se krvni sudovi skupljaju. Ujedno, poprimaju svjetliju nijansu da bi na kraju postale potpuno bijele.

Koji su najčešći uzročnici strija?

Više od polovine trudnica imaju strije. Razlog za to leži u hormonskom disbalansu koji utiče na omekšavanje kolagena kako bi se tkivo pripremilo za rastezanje prilikom porođaja.
Osim trudnoće i u periodu adolescencije, zbog naglog rasta i povećane proizvodnje hormona, mogu da se formiraju strije.
Kao faktori rizika navode se velike oscilacije u tjelesnoj težini, kao i pojedini preparati sa steroidima koje uzimaju profesionalni bodibilderi.
Na njihovu pojavu utiču i pojedine bolesti. Tako, na primjer, Marfanov sindrom uzrokuje manju elastičnost kožnog tkiva, pa dolazi do kidanja. Dok Cushingov sindrom izaziva da tijelo da proizvodi previše hormona, što za posljedicu ima povećanje težine. Samim tim i formiranje strija.

Koji su najbolji preparati za strije?

Baš kao što postoji raznolik anticelulit program, tako su kozmetičko tržište preplavili i brojni preparati za strije. Među njima se posebno izdvaja Guam krema protiv strija.

Strije

Formula na bazi Guam algi, bršljana, bukve, vitamina E i C i esencijalnih ulja podstiče proizvodnju kolagena i elastina. Na taj način ne samo da uspješno otklanja postojeće strije, već spriječava pojavu novih.
Collistar krema protiv strija ima dvostruko dejstvo. Naime, hijaluronska kiselina, shea puter i vitamini A, B, C i E snažno djeluju na strije. Istovremeno, djeluje preventivno, jer pospešuje prirodne procese kože koji sprječavaju oštećanja. Blaga tekstura pruža dovoljnu dozu hidratacije, čineći kožu nježnom i baršunastom.
Mustela krema protiv strija je namijenjena trudnicama. Sadrži potpuno prirodne sastojke tako da je mogu koristiti buduće mame bez straha od neželjenog dejstva. Japanska sofora i oligo elementima podstiču obnovu ćelija i obnovu kože. Dok peptidi avokada i karite maslac hrane kožu i pružaju joj trenutno olakšanje.
Navedene proizvode možete pronaći u asortimanu apoteke u Podgorici, Tivtu i Budvi, Maxima. Takođe, u njihovoj ponudi nalaze se i preparati za skidanje masnih naslaga koji će učiniti vašu figuru savršenom.

0 Comments

Оставите одговор