Kako pripremiti kožu za ljeto?

Kako pripremiti kožu za ljeto?

adminmaxima Comments 0 13/04/2023

Kako pripremiti kožu za ljeto? Pitanje koje postavljuju mnogi sa dolaskom proljeća.

Ljeto je za mnoge omiljeni period. Lješkarenje na prelepoj plaži, opuštanje uz zvuk talasa i, naravno, topli dodir sunčevih zraka – samo su neke od uspomena koje sa nestrpljenjem iščekujemo da ponovo doživimo.

Međutim, prije nego što krenemo sa planiranjem godišnjeg odmora neophodno je da kožu pripremimo za izlaganje sunčevim zracima. U protivnom, nagli skok temperature i pojačan uticaj sunčevog zračenja djeluju stresno za čitav organizam, pa i kožu, dovodeći do opekotina, iritacije, dehidriranosti i pojave akni.

Da biste u potpunosti mogli da uživate u toplim mjesecima apoteke Maxima vam daju savjete kako da pripremite kožu za njih.

 Kako pripremiti kožu za ljeto? Promijenite preparate za njegu kože

U toku zime brojni faktori negativno utiču na kožu. Jak vjetar, mraz, kao i suve, zagrijane prostorije dovode do dehitratacije, te u hladnim danima gotovo svako od nas koristi preparate za njegu suve kože.

Kako pripremiti kožu za ljeto?

Nažalost, suva koža nije isključivo zimski problem. Vlažnost je potrebna tokom čitave godine. Zato je njeno obezbeđivanje prvi korak kada tražite odgovor na pitanje: „kako pripremiti kožu za ljeto“. Time ćete omogućiti ne samo normalno funkcionisanje kože, već i spriječiti preranu pojavu znakova starenja, jer je sunce „krivac“ za čak 90 odsto bora.

Dovoljnu hidrataciju kože postići ćete, prije svega, promjenom rutine u higijeni. Stručnjaci savjetuju da izbjegavate duge kupke, ma koliko vam predstavljale uživanje nakon napornog dana. Razlog za to jeste da one ubrzavaju skidanje zaštitnog sloja. Samim tim, koža postaje izloženija negativnim efektima spoljašnje sredine. Umjesto izležavanja u kadi, neka tuširanje mlakom vodom postane vaša dnevna navika. Na taj način podstičete mikrocirkulaciju i koža dobija dovoljno kiseonika.

Pored navika u higijeni i preparate za njegu morate prilagoditi toplijim danima. Umjesto teških, masnih krema počnite da koristite one sa laganijom teksturom, koje se brže upijaju i ne maste kožu. Nikako nemojte preskati nanošenje seruma svakog dana.

Čišćenje kože, takođe, zahtijeva izmjene. Ako trenutno koristite kremaste ili uljane skidače šminke, obavezno pređite na nešto lakše teksture ili probajte sredstvo sa glikolnom kiselinom.

 Kako pripremiti kožu za ljeto? Obratite pažnju na zaštitu od sunca

Svi dobro znamo kolika je štetnost sunčevog zračenja. Zbog toga stručnjaci savjetuju da tokom čitave godine koristimo kreme sa zaštitnim faktorom. Ukoliko to niste praktikovale tokom zimskih mjeseci sada je pravi trenutak da počnete.

Preporučljivo je da nabavite dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom. Dermatolozi ističu da je SPF 30 dovoljan, jer blokira oko 97 odsto sunčevih zraka. Ipak, vodite računa da vaša krema ima zaštitni faktor širokog spektra, tj. da štiti i od  UVA i od UVB zračenja.

Kako pripremiti kožu za ljeto? Posvetite pažnju svojim stopalima

Sa dolaskom toplih dana naša stopala dolaze u prvi plan. Da biste mogle da pokažete novi model sandala koža na vašim stopalima mora biti mekana i glatka. Zadebljale, ispucale pete ne samo da nisu nimalo lijep prizor, već predstavljaju odraz loših navika.

Kako pripremiti kožu za ljeto?

Za njegovane pete ne morate da odlazite na skupe tretmane u kozmetičke salone. Dovoljno je da redovno koristite turpiju za pete, odgovarajuću kupku za pete, a zatim i kremu namijenjenu za njegu ovog dijela tijela.

Preparate za pripremu i njegu kože u ljetnjim danima možete pronaći u bogatoj ponudi apoteka Maxima.

 

0 Comments

Оставите одговор