Njega kose

Njega kose – Kako očuvati ljepotu i bujnost?

adminmaxima Comment 1 25/04/2023

Njega kose je neophodna kako biste imali lijepu, zdravu kosu.

Baš kao što je blistava koža lica san svih dama, tako je i bujna i sjajna kosa želja ne samo pripadnica ljepšeg pola, već i muškaraca.

Nažalost, mnogi od nas veću pažnju posvećuju njezi kože, dok smatraju da je kosu dovoljno redovno prati. Lice jeste prvo što ugledamo na nekom, ali ono zajedno sa lijepom fizurom stvara prijatni utisak. Takođe, ne treba zaboraviti činjenicu da je i kosa izložena negativnim uticajima. Mraz i hladan vazduh i pretjerano zagušljive prostorije zimi, kao i izlaganje sunčevim zracima bez zaštite u toku ljeta mogu da dovedu do isušivanja, čineći vlasi sklone lomljenju i prekomjernom opadanju.

Čak i pretjerana pažnja može da uništi vlas ukoliko koristite agresivne tretmane za kosu i više puta nedeljno je fenirate.

Imajući ovo u vidu apoteke Maxima vam otkrivaju šta obuhvata njega kose.

Izbor šampona čini osnovu zdrave i njegovane kose

Vjerovali ili ne, mnogi od nas ne znaju pravilno pranje kose. Zavisno od tipa dlake, ali i potrebe kosu treba prati 2 do 3 puta nedeljno. Osobe koje su u svom poslu svakodnevno izložene nečistoćama, kao i one koje se više znoje mogu to da čine češće. U tom slučaju poželjna je upotreba blažih šampona, koji nisu agresivni za vlasište.

Njega kose

Izbor šampona ima važnu ulogu kada je u pitanju njega kose. Naime, različit tip dlake zahtijeva i upotrebu odgovarajućeg šampona. Tako se osobama sa kovrdžavom kosom preporučuju šamponi specijalno namijenjeni takvim vlasima, kao što je Davines Essential Haircare LOVE CURL. Za beživotnu kosu neophodan je šampon za volumen i sjaj, dok je farbanoj kosi potrebna dodatna zaštita, koju može pružiti Davines Essential Haircare MINU šampon.

Njega kose

Opadanje kose je čest problem kako starijih, tako i mlađih. Svakako, važno je otkriti uzrok koji dovodi do ove pojave, a uz odgovarajući šampon gubitak kose može biti zaustavljen.

Pri izboru šampona obavezno obratite pažnju na njegov sastav. U posljednjih nekoliko godina, u šamponima je mnogo pažnje posvećeno sulfatima. Šta su sulfati? U pitanju su jake hemikalije koje otklanjaju nečistoću sa kose, ali mogu da je oštete, pa i da dovedu do iritacije kože glave.

Parabeni, takođe, imaju isti negativni efekat po zdravlje kose i kože, bez obzira što se nalaze u sastavu mnogih proizvođača. Zato birajte šampone na biljnoj bazi bogate vitaminima i mineralima.

Dubinska regeneracija

Njega kose podrazumijeva i redovnu upotrebu regeneratora. Njegova glavna uloga je da zatvori kutikulu dlake kako bi kosa zadržala sve proteine.

Ukoliko preskočite samo pri jednom pranju upotrebu ovog proizvoda kosa može izgubiti sjaj i nećete moći lako da je očešljate, te dlaka postaje krta i sklona lomljenju.

Njega kose

Nakon pranja šamponom nanesite regeneratočite samo pri jednom pranju upotrebu ovog proizvoda kosa može izgubiti sjaj i nećete moći lako da je očešljate, te dlaka postaje krta i sklona lomr pravo na korijen kose. Zatim češljem sa širokim zupcima prođite kroz kosu kako biste bili sigurni da je ravnomjerno raspoređen po kosi. Ostavite regenerator da djeluje 10 minuta do sat vremena i nakon toga dobro isperite.

Davines regeneratori imaju formulu na bazi pantenola, vitamina E, ulja pistaća i voska pirinča tako da kosu čine svilenkastijom, mekšom, pružajući joj zaštitu i volumen.

Tajna je u ulju za kosu!   

Regenerator može učiniti čuda za vašu kosu, ali ulje joj daje određene minerale, vitamine i esencijalne kiseline koje ne samo da jačaju korijen, već i podstiču opšte zdravlje vaše kose.

Njega kose

Stručnjaci preporučuju Davines OI Oil ulje, koje sadrži Roucoua ulje. Ova biljka poreklom iz Amazonije je bogata beta-karotenom, čak 100 puta više od šargarepe. Zahvaljujući bogatoj formuli omogućena je zaštita, ali i regeneracija kose. Ujedno, pruža lakše stilovanje neposlušne kose.

Davines preparate, kao i savjete za njegu kose, možete pronaći u ekskluzivnim apotekama Maxima.

1 Comment

  • Sima

    21/07/2023 at 06:53 / Reply

    Koji god sampon da se odabere, ako prirodno imate lošu kosu, nema tu velike pomoći. Ne može šampon da dam doda kosu.

Оставите одговор