Detoksikacija posle praznika

Detoksikacija posle praznika

adminmaxima Comments 0 12/01/2023

Detoksikacija posle praznika je ključna za očuvanje zdravlja.

Tokom cijele godine naš organizam nakuplja i taloži štetne materije. Međutim, zimski mjeseci, posebno praznici oko Nove godine, predstavljaju dodatno operećenje. Slave, Nova godina i Božić praćeni su bogatom trpezom i velikom količinom pića, kojima ne možemo da odolimo, te se često dogodi da se tih dana prejedemo.

Problem dodatno otežava činjenica da se u ovom periodu slabije krećemo što dovodi do usporavanja metabolizma. Ako na spisak dodamo i brz životni tempo, nedovoljno sna i konstantni stres biće vam jasno da vaš organizam ne možemo sam da se izbori sa toksinima, te je neophodna detoksikacija posle praznika.

Znaci koji ukazuju da je vašem organizmu potrebno čišćenje od toksina

U našem okruženju nalaze se brojne štetne materije. Putem vazduha, vode i hrane unosimo ih tijelo. Otpad proizvode i same ćelije kao rezultat prirodnog rada metabolizma, koji postaje toksičan kada ne svarimo hranu na pravi način.

Detoksikacija posle praznika

Iako je organizam sposoban da se izbori sa toksinima, ukoliko dođe do njihovog prekomjernog taloženja dolazi do usporavanja prirodnog procesa, te je tijelu potrebna mala pomoć u otklanjanju štetnih materija. S obzirom da se najveća količina hrane konzumira upravo u vrijeme Nove godine, detoksikacija posle praznika je obavezna kako bi tijelo moglo da se regeneriše.

Ukoliko i dalje niste sigurni da je vašem organizmu potrebno čišćenje od toksina obratite pažnju na simptome koje vam šalje. Jetra i gastrointestinalni trakt su prvi na udaru štetnih materija, te su neprijatni zadah, česta nadutost stomaka, problemi sa varenjem i pojava masnih naslaga na stomaku jasni znaci da je vrijeme za detoksikaciju.

U faktore se svrstavaju česte glavobolje, hronični umor, pad koncentracije, ali i depresija. Promjene na koži, takođe, ukazuju na nagomilane toksine. Bez obzira što je njega kože besprijekorna javljaju se akne, a podočnjaci postaju izraženiji.

Očistite organizam zdravom ishranom

Detoksikacija organizma se najčešće sprovodi putem ishrane.

Stručnjaci savetuju da iz jelovnika izbacite prženu i masnu hranu prerađevine od mesa, industrijske sokove, rafinisana ulja, bijeli šećer, brašno i alkoholna pića. Dok u ishranu treba da uvrstite zeleno povrće koje je odličan antioksidan.

Kako je jetra najopterećenija, unosite namirnice koje ubrzavaju njen rad. Tu spadaju šargarepa, grejpfrut, soja, artičoka, cvekla, paprika, kurkuma i origano. Za bolji rad crijeva neohodno je konzumiranje sjemenke lana, bundeve, konoplje, susama i suncokreta.

Čišćenje organizma je nemoguće sprovesti bez ispijanja najmanje 2 litra vode dnevno. Naročito je poželjno da prije obroka popijete 2 čaše vode. Na taj način se pospešuju prirodna detoksikacija.

Detoksikacija posle praznika pomoću dodataka ishrani

Da biste ubrzali proces izbacivanja toksina iz organizma preporučljivo je da, uz zdravu ishranu, koristite i suplemente.

Terranova Antioxidant Nutrient kompleks svojom jedinstvenom formulom vitamina i minerala ne samo da vas oslobađa toksina, već štiti organizam od slobodnih radikala. Samim tim smanjuje rizik od nastanka raka, ateroskleroze, srčanog i moždanog udara.

Detoksikacija posle praznika

Drainantum sirup na bazi prirodnih ekstrakata pomaže tijelu da eliminiše višak toksina. Glavnu funkciju ima u odvođenju viška tečnosti koje tijelo zadržava tako da podstiče razmjenu tjelesnih tečnosti i olakšava varenje. Istovremeno podstiče eliminaciju azotnih supstanci i mokraćne kiseline, sprječavajući stvaranje kamena u bubregu. Dok krvnim sudovima vraća normalnu propustljivost obezbijeđujući antiinflamatorno dejstvo na nivou tkiva.

Detoksikacija posle praznika

Apuretin slim kapsule podstiču metabolizam. Samim tim oslobađaju tijelo od toksina i pomažu u smanjenju prekomjerne tjelesne težine.

Diurerbe forte tablete sadrže ekstrakt breze, javanskog čaja, pilosele, zlatnice, pirevine i rastavića, koji omogućavaju da se iz organizma eliminišu toksini i višak tečnosti. Pomažu i u smanjenju celulita i održavanju normalne tjelesne težine.

Detoksikacija posle praznika

Navedene preparate, kao i savjete za za detoksikaciju, možete pronaći u apotekama Maxima.

 

0 Comments

Оставите одговор